Glas is een breed begrip. Er zijn vele soorten glas die op verschillende manieren toegepast worden. Naast het standaard enkel glas zijn er tal van mogelijkheden. In samenwerking met Moerstee Glas hebben we diverse varianten voor u op een rij gezet.

  • Isolatieglas/dubbelglas: bestaat uit twee glasplaten met een isolerende laag in het midden. Dit glas houdt warmte binnen in het huis, en is sterker dan enkelglas.
  • Zonwerend glas: wordt gemaakt door metaaloxiden toe te voegen bij de productie. Hierdoor laat het glas geen zonlicht stralen door.
  • Brandwerend glas: brandwerendheid van 4 tot 5 minuten. Kan niet zomaar in elk kozijn geplaatst worden, moet door een specialist gedaan worden.
  • Geluidswerend glas: Bij geluidsoverlast kan geluidswerend glas een ideale oplossing zijn. Ook bij bedrijven om ruimtes te scheiden en voor meer privacy te zorgen .
  • Interieur glas: glas in een woning of kantoorgebouw in het interieur geeft een luxe uitstraling. Denk hierbij aan trappen, badkamer meubelen etc.
  • Decoratie glas: tegenwoordig zijn er heel veel mogelijkheden in het bewerken van glas. Foto’s geprint op glas, of zelfs met led verlichting en touchscreen.

glasherstel

 Soorten glas

  • Floatglas: is de glassoort die als basis dient, en verder wordt bewerkt tot andere glassoorten. De grondstoffen voor glas (zand, soda, glasscherven en kalk) worden verwarmd en gesmolten en verwerkt in een tinbad waar het gevormd wordt.
  • Gehard glas: dit is speciaal behandeld glas en is 5 keer sterker dan gewoon glas. Ook is gehard glas goed bestemd tegen temperatuurverschillen. Bij de productie van gehard glas wordt het glas snel afgekoeld zodat er spanningen ontstaan wat zorgt voor sterker glas.
  • Gelaagd glas: bestaat uit minimaal 2 glasbladen met de kunststof PVB er tussen. Dit zorgt ervoor dat het glas niet uit elkaar spat bij een breuk. Bij de productie wordt er folie aangebracht wat hier voor zorgt.

Spiegels

Spiegels zijn tegenwoordig enorm populair. Je ziet ze binnen, buiten en zelfs in allemaal verschillende maten en vormen. Een spiegel is een voorwerp dat licht weerkaatst. Dit gebeurt door de hoek van inval (terugkaatsing). Spiegels worden gemaakt uit ongehard glas met een dunne reflecterende laag van zilver of aluminium materiaal aan de achterkant. Bij platte/vlakke spiegels zien we onszelf door middel van het terugkaatsen van de lichtstralen. Spiegels worden vaak gebruikt als decoratie en worden opgehangen in bijvoorbeeld badkamers of openbare ruimtes.

Beloopbaar glas

Beloopbaar glas wordt vaak gebruikt als luxe detail in bijvoorbeeld een kantoorgebouw. Om 2 gebouwen met elkaar te verbinden worden dan in bruggen vaak glasplaten verwerkt. Beloopbaar glas bestaat uit meer dan 3 lagen glas waar tussen er transparante folie is verwerkt. Bij het afmeten van de dikte van beloopbaar glas is het afhankelijk van een aantal factoren. Bijvoorbeeld wat de afmetingen zijn en of er ondersteuning zit onder de glasplaten. Ook waar het gebruikt wordt maakt uit, omdat er bijvoorbeeld op openbare plekken meer overheen gelopen wordt dan in een huis.