Als u momenteel enkel glas heeft, is het verstandig om dit te laten vervangen voor dubbel glas. Met dubbel glas kunt u namelijk veel geld besparen. Door de goede isolatiewaarde bespaart u geld op uw energierekening. Daarnaast is dubbel glas steviger en kan het ook zorgen voor een geluidsisolerende werking, waardoor u minder geluidsoverlast heeft. Ook zijn er varianten verkrijgbaar waarbij u minder last heeft van de zon. Op het gebied van dubbel glas is van alles mogelijk. Maar wat kost het nu allemaal? En waarom is dubbel glas zoveel beter dan enkel glas? Hier wordt uitgelegd waarom de keuze voor dubbel glas een verstandige en geldbesparende keuze is.

dubbel glas

Eigenschappen

Ten opzichte van enkel glas zorgt dubbel glas voor een fijner woonklimaat. Dubbel glas is steviger en dus veiliger. Dubbel glas heeft een betere isolatiewaarde ten opzichte van enkel glas, zowel op het gebied van temperatuur als op dat van geluid. Door de goede isolatiewaarde heeft men het ook wel eens over isolatieglas. Door isolatieglas heeft u minder geluidsoverlast en bespaart u op uw energierekening, doordat de warmte in de winter binnen blijft. Op het gebied van dubbel glas zijn er nog verschillende soorten glas waar u uit kunt kiezen. Een glaszetter kan u hierover informeren. Neem hiervoor gerust contact op met een vakman bij u uit de regio.

Prijzen

Dubbel glas laten plaatsen is in eerste instantie een investering. Maar wel een investering die u terugverdient. Doordat u bespaart op uw energierekening, kunt u vaak al na tien jaar uw geïnvesteerde geld terugverdienen. Gewoon dubbel glas wordt tegenwoordig eigenlijk niet meer gebruikt, alleen de isolerende versies hiervan. De prijzen hangen af van de mate van isolatie. Zo zit de minst isolerende variant rond de zeventig euro per vierkante meter, en de meest isolerende variant rond de honderdtwintig euro per vierkante meter. De besparing die het u levert zit tussen de €140,- en €280,- per jaar. Een glaszetter vertelt u de prijzen bij uw woning, aangezien het per woning verschilt.

Glaszetter inschakelen

Wanneer u dubbel glas wilt laten plaatsen, kunt u het beste een professionele glaszetter van Glas Nu inschakelen. Dit omdat het plaatsen van dubbel glas een moeilijke klus is en ook zeker niet ongevaarlijk. De prijzen voor een glaszetter verschillen uiteraard. Wanneer u kiest voor een goed isolerende variant van dubbel glas, bijvoorbeeld HR ++, en u betaalt hier honderdveertig euro per vierkante meter voor, zal ongeveer vijftig euro daarvan voor de glaszetter zelf zijn. De prijzen voor de glaszetter zelf zijn dus niet ontzettend hoog, maar u weet wel zeker dat het plaatsen goed gebeurt. Schakel daarom een professionele glaszetter in, zodat u jaren van uw nieuwe dubbel glas kunt genieten.